Pri zohrievaní je varná zóna červená. Čas varenia je dlhší ako pri indukcii a preto spotrebujú viac energie. Aj po vypnutí ostáva varná zóna horúca dlhší čas.
Údržba sklokeramickej dosky
Na údržbu varnej dosky treba viac pozornosť oproti indukcii. Tu dochádza k zahrievaniu povrchu a prípadné zvyšky jedál a kvapkance sa dokážu pripáliť. Po každom varení treba nechať varné zóny vychladnúť a dôkladne zbaviť povrch všetkých pripálenin a flakov. Na čistenie používame vhodný čistiaci prostriedok a hubku. Ak sú pripáleniny vädšie treba použiť škrabku na sklenený povrch dosky.
Výhody
+ Cenovo lacnejšia
+ Zohrieva každý riad
+ Tichšia prevádzka
Nevýhody
– Vyššia spotreba energie
– Náročnejšia na údržbu
– Dlhší čas ohrevu
– Horúci povrch varnej zóny
Výhody sklokeramickej varnej dosky
10
jan