Preto by ste mali venovať osobitnú pozornosť nuansám a pochopiť dôležité vlastnosti, ktoré vám pomôžu urobiť správnu voľbu.
Pozrime sa na 3 hlavné kritériá pre výber nástenného digestora
Výkon
Rozumie sa ním objem vzduchu, ktorý odsávač dokáže prečerpať za hodinu. Meria sa takto: P = V * H * 12, kde:
P je ukazovateľom produktivity odsávača;
V – kuchynský kút;
H – výška stropu;
12 – optimálne normy výmeny vzduchu.
Pre štandardnú kuchyňu stačí v priemere nástenný digestor s kapacitou 600-1000 metrov kubických za hodinu.
Prítomnosť alebo neprítomnosť vzduchového potrubia
Digestor so vzduchovým potrubím nasáva vzduch a odvádza ho von. Odtiaľ berie čistý vzduch. Táto možnosť je ideálna, keď sa pripravuje veľa jedál.
Bezpotrubná technológia čistí vzduch pomocou filtračného systému. Z nejakého dôvodu je veľa ľudí presvedčených, že táto možnosť je neúčinná. Nie je to tak. Špeciálne filtre nielen hĺbkovo čistia vzduch, ale sú tiež ľahko umývateľné ručne alebo v umývačke riadu.
Okrem toho pri inštalácii recirkulačného digestora nemusíte inštalovať potrubia, premýšľať o ich upevnení a inštalácii. Kúpené, priložené a používané.
Niektoré modely sú univerzálne. Vybavené vzduchovým potrubím čistia vzduch aj pomocou filtrov.
Úroveň hluku
Vtieravé bzučanie v kuchyni dokáže pokaziť náladu na dlhší čas. Dávajte si preto pozor na hladinu hluku. Optimálne je, ak má digestor parameter do 50 dB. Vtedy je prakticky nepočuteľný. Malo by byť zrejmé, že tiché odsávače sú spravidla menej výkonné a naopak.
Rôzne nástenné digestory umožňujú vybrať si optimálnu úpravu pre vašu kuchyňu. Keď sa rozhodnete pre tieto tri vlastnosti, zaistíte si kvalitné čistenie, jednoduché použitie a pohodlie pri príprave jedla.